KENDURI KAHWIN-bagus catering ker buat buat sendiri?

Minggu ni aku berkisar sekitar kenduri kahwin.Maklumler saudara mara kahwin ni sibuk kit.Aku ni bukan buat kerja sangat cuma tolong sikit2.Hai letih juga kenduri kahwin ni , walaupun guna kontrak.Mungkin juga kerana tak guna sepenuhnya catering.
Aku tengok kenduri kahwin banyak sangat yang terlibat jadi pada pandangan aku elokler buat macam ni ajer.Itu pun kalau mampu:

a. Makanan tetamu – catering kalau mampu.
b. Makanan pengantin – kontrak yang biasa buat with accessories.
c. Makanan VIP – tak payah…..guna makanan tetamu ajer.
d. Tempat sanding- pinjam/ sewa
e. ole2 tetamu – gotong royong(bunga telor,manisan,candy)
f. Kad jemputan- buat dan print sendiri.
g. Hadrah/kompang lain-lain – guna kemudahan setempat.
h. Tempat kahwin – rumah/dewan
i. Pakaian pengantin – sewa jer
j. Pakaian kerabat pengantin – beli kain masing2 upah jahit.
k. Bunga manggar tanda rumah pengantin – bagi yg suka melaram.
l. Basuh pinggan- yg catering tak yah la.Yang gotong royong bagi
anak2 remaja buat(upah sikit jer).
m. Hantaran – itu hak pengantin/keluarga uruskan.

Dari senarai ni kiranya banyak juga kerja kena buat. Oleh itu eloklah buat mesyuarat dan susun betul2.
SELAMAT PENGANTIN BARU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s